maanantai 9. huhtikuuta 2012

Eräs Matka olemisen eri tasoilla


Tämän kirjoituksen lukemiseen suosittelen taustamusiikiksi:
http://www.youtube.com/watch?v=dyhs1EcPxis&feature=related

 "Hän laskeutui alas maan sisään, ryömien kapeaa käytävää. Maan sisällä avautuikin toinen maailma, Alinen. Sen maa oli jään peitossa, kaukaisuudessa kohosivat vuoret. Hän muisti ohjeet, "etsi voimaeläimesi, näe eläin kolme kertaa ja tiedät eläimen olevan sinun". Jääkarhu näyttäytyi naiselle kolmesti, nainen kiipesi karhun selkään ja karhu ohjasi hänet eräänlaisen kodan eteen. Kodan edessä oli nuotio ja nuotion edessä karhuntaljaan pukeutunut mies. Tämä henkilö oli Alisen opastaja. Karhumies antoi naiselle juomaa padastaan.


Jäääkarhun lisäksi paikalle ilmestyi lohikäärme. Nainen tiesi heti, että myös lohikäärme oli hänen voimaeläimensä. Nainen hyppäsi karhun päältä pois ja siirtyi lohikäärmeen selkään. Yhdessä he kohosivat ylös, ylös, ohittaen Keskisen maan, aina ylös taivaisiin kunnes saapuivat pilvien keskelle Yliseen maahan. Siellä hänet vastaanotti valoa hohtava mies, jonka kasvot olivat tutut. "Minä en kuulu mihinkään uskontoon, kuulun kaikille" hymyilevä mies sanoi. Mies osoitti kädellään avautuvaan pilvimaailmaan. Tilaan avautui ovi, nainen astui yksin sisään ovesta. Ulkopuolelle jäivät eläimet ja tuo tuttu hymyilevä mies.

Taustalla jossain kaukana mylvivät rummut, ukkosen voimalla. Nainen käveli hitaasti eteenpäin, pilvihuoneen lattia oli läpinäkyvä, jalkojen alla näkyi alapuolella olevan Keskisen maan valot. Tyhjyyden lattialla kiemurteli usvaa. Nainen käveli hijaa eteenpäin sydämen hakatessa rummun tahtiin. Edessä näkyi valtava ihmispatsas, jonka kädessä oli suuri miekka. Nainen tiesi, että hänen tulisi ottaa miekka. Nainen ojensi kätensä miekkaa kohti, joka muutti kokoaan jättimäisestä pieneksi ihmisen käteen sopivaksi. Miekka oli tehty kivikovasta kristallista.


Nainen otti miekan ja laittoi sen selkäänsä kiinni, hyppäsi lohikäärmeen selkään, loitsusi jääkarhun pieneksi taskuunsa, kiitti hymyilevää miestä ja lensi alas Aliseen. Rummun ääni kiihtyi, nainen tiesi että hänen pitäisi jo palata..."

Rummutuksen hiljennyttyä nainen avasi silmänsä ja tiesi, että kristallimiekka ja voimaeläimet jääkarhu ja lohikäärme odottivat häntä tarvittaessa toisella olemisen tasolla. Tuo nainen olin minä ja vuosi oli 2008 ja paikkana Keskinen maailma, Turku ja shamanismin peruskurssi. :)

Lisätietoa shamanismista: http://www.shamaaniseura.fi/sh11.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti